Potrebujemo:
- krompir
- ohrovt (listnati ali glavnati)
- por
- bučo katerekoli vrste
- oljčno olje
- peteršilj (svež ali sušen)
- sol, poper, mleto papriko
Priprava:
• Krompir skuhamo v kosih.
• Por narežemo na kolobarje, listnati ohrovt pa osmukamo s stebel (če uporabimo glavnatega, liste narežemo ali natrgamo na manjše kose).
• Na žlici oljčnega olja na hitro popečemo por in ohrovt. Dodamo kuhan krompir, solimo po okusu in premešamo. Po želji lahko tudi malo pretlačimo. Ko se krompir malo zapeče, ponovno premešamo, odstavimo in pustimo počivati v vroči ponvi.
• Medtem v drugi ponvi z obeh strani popečemo rezine buče (lahko tudi brez olja), da se nekoliko omehčajo, a so še vedno trdne.
• Pečeno bučo potresemo s peteršiljem in po okusu začinimo soljo, poprom in mleto papriko.
• Serviramo vroče.
Slastno! Odličen način za pripravo v naši družini ne tako zelo priljubljene zelenjave. Namesto buče sem v kontaktnem žaru popekla rezine jajčevca, zraven pa postregla skledo radiča s pestjo sladke koruze. Snedli smo čisto vse. :)
ReplyDeleteHvala za recept.
Urša