Sunday, November 11, 2012

Vegeburger



Potrebujemo:
• za vege pleskavico:
- 3 ali 4 paradižnike
- 2 bučki
- 1 čebulo
- strok česna
- 2 skodelici moke
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- peteršilj, poper, sol, mleto papriko, olje
• za vegburger:
- polnozrnato žemljico
- omako (paradižnikovo omako, goričico, vegansko majonezo)
- paradižnik
- zeleno solato

Priprava:
• Najprej pripravimo pleskavice. Paradižnik za minutko potopimo v vrelo vodo, da ga lažje olupimo. Bučke, česen in čebulo olupimo. Bučke naribamo, česen, paradižnik in čebulo pa na fino nasekljamo ali zmeljemo v mešalniku. Temu dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, nasekljan peteršilj, poper, sol in mleto papriko. Zmešamo in oblikujemo pleskavice. To naredimo tako, da z roko zajamemo maso, jo položimo v krožnik z moko in tako pomokano oblikujemo v pleskavico. Spečemo na vreli maščobi.










• Vegeburger pripravimo tako, da spodnjo polovico polnozrnate žemljice namažemo s poljubno omako (paradižnikovo, vegansko majonezo, gorčico), nato nanjo položimo pleskavico, rezine paradižnika, na kolobarje narezano čebulo (po želji) in liste solate. V vrh žemljice potisnemo daljši zobotrebec tako, da jo vseskozi prebodemo (to bo sendvič držalo skupaj). Seveda sta vrstni red in zelenjava poljubna.

No comments:

Post a Comment