Potrebujemo:
• za
vege pleskavico:
- 3
ali 4 paradižnike
- 2
bučki
- 1
čebulo
- strok
česna
- 2
skodelici moke
- 1
čajno žličko pecilnega praška
- peteršilj,
poper, sol, mleto papriko, olje
•
za vegburger:
- polnozrnato
žemljico
- omako
(paradižnikovo omako, goričico, vegansko majonezo)
- paradižnik
- zeleno
solato
Priprava:
•
Najprej pripravimo pleskavice. Paradižnik za minutko potopimo v vrelo vodo, da
ga lažje olupimo. Bučke, česen in čebulo olupimo. Bučke naribamo, česen,
paradižnik in čebulo pa na fino nasekljamo ali zmeljemo v mešalniku. Temu
dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, nasekljan peteršilj, poper,
sol in mleto papriko. Zmešamo in oblikujemo pleskavice. To naredimo tako, da z
roko zajamemo maso, jo položimo v krožnik z moko in tako pomokano oblikujemo v
pleskavico. Spečemo na vreli maščobi.
• Vegeburger
pripravimo tako, da spodnjo polovico polnozrnate žemljice namažemo s poljubno
omako (paradižnikovo, vegansko majonezo, gorčico), nato nanjo položimo pleskavico,
rezine paradižnika, na kolobarje narezano čebulo (po želji) in liste solate. V
vrh žemljice potisnemo daljši zobotrebec tako, da jo vseskozi prebodemo (to bo
sendvič držalo skupaj). Seveda sta vrstni red in zelenjava poljubna.
No comments:
Post a Comment