Za 4-5 oseb potrebujemo:
- 1 zavitek (250 g) kanelonov
- 250 g sveže špinače (ali blitve)
- 250 g tofuja
- 150 do 200 g veganskega sira
- 6 dcl paradižnikove omake
- 4 ali 5 strokov česna
- 3 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Priprava:
• Špinačo operemo, otresemo in na grobo nasekljamo. Tofu narežemo na kocke (če kupimo takega, ki plava v tekočini, ga predhodno osušimo s papirnatimi brisačkami). Veganski sir drobno narežemo (ali naribamo).
• Česen nasekljamo in narahlo popražimo na oljčnem olju (pazimo, da se ne zažge - ne sme porjaveti).
Sestavine za nadev |
Pripravljen nadev |
Kaneloni v pekaču |
• Špinačo, tofu, prepražen česen z oljem in približno dve tretjini veganskega sira v večji posodi z roko pregnetemo. Dobljeni nadev začinimo s soljo in poprom.
• Polovico paradižnikove omake porazdelimo po dnu pekača. Nato kanelone napolnimo z nadevom (to je najlažje storiti kar z roko) in jih zložimo v pekač. Prelijemo jih z drugo polovico paradižnikove omake, da so testenine popolnoma prekrite s tekočino.
• Pekač postavimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo 25 minut. Približno 10 minut pred koncem peke kanelone potresemo s preostalim veganskim sirom.
No comments:
Post a Comment