Tuesday, November 20, 2012

Chia puding z goji jagodami



Za dve osebi potrebujemo:
- 2 zvrhani žlici mletih chia semen
- 2,5 dcl mandljevega ali lešnikovega mleka*
- 2 žlici kakava v prahu
- veliko pest sušenih goji jagod
- pol stroka vanilije (ali pol čajne žličke vanilijeve paste ali esence)
- 2 žlici agavinega sirupa
- 4 ali 5 mandljev ali lešnikov

Priprava:
• Chia semena vmešamo v mandljevo ali lešnikovo mleko in dobro premešamo, da v zmesi ni grudic. Dodamo goji jagode in ponovno premešamo (nekaj jagod si prihranimo za okras).
• Zmes pokrijemo in za 1 uro (lahko pa tudi čez noč) postavimo v hladilnik.
• Strok vanilije vzdolžno prepolovimo in z nožem postrgamo vsebino stroka (ali pa uporabimo pol čajne žličke vanilijeve paste ali esence), ki jo skupaj s kakavom in agavinim sirupom dodamo chia zmesi.
• S paličnim mešalnikom mešamo, da dobimo gladko zmes. Sedaj lahko ocenimo gostoto pudinga in, če želimo redkejši puding, dodamo še malo mandljevega ali lešnikovega mleka.
• Puding pred serviranjem pustimo stati  še 10-15 minut, nato ga prelijemo v kozarčka ali posodici in okrasimo z nasekljanimi mandlji ali lešniki ter goji jagodami.

*mandljevo ali lešnikovo mleko temu receptu ustrezata nekoliko bolje kot sojino ali riževo. Uporabimo pa lahko tudi kokosovo (če namesto kokosovega "napitka" uporabimo pravo kokosovo mleko, ga zmešamo z vodo v razmerju 1:10). Če uporabimo slajeno mleko, lahko v receptu zmanjšamo količino dodanega agavinega sirupa.

No comments:

Post a Comment