Za torto s premerom 14
cm potrebujemo:
• za osnovo:
- 1 skodelico mletih
lešnikov ali orehov
- ¾ skodelice rozin
ali datljev
• za kremo:
- 2 žlici chia semen
- 1 skodelico
avokadovega mesa
- 1 žlico limoninega
soka
- 3 ali 4 žlice
veganskega javorjevega sirupa
- 3 žlice kakava
- 1 čajno žličko
vanilije v prahu
- ščep soli
Priprava:
-- Osnova:
• Rozine vsaj za pol
ure namočimo v osoljeni vodi, nato jih zmeljemo v multipraktiku.
• Orehe zmeljemo v
moko in nekaj žlic moke damo na stran.
• Rozine in orehe
zmešamo in dobro pregnetemo z rokami. Če se masa lepi, si roke omočimo v vodi.
• Dno tortnega modela
posujemo s preostalo orehovo moko. Maso za osnovo z rokami oblikujemo v kroglo
in jo sploščimo. Položimo jo v tortni model in počasi raztegujemo do roba
pekača. Rob osnove naj bo zavihan navzgor, da bo zadržal kremo.
-- Krema:
• Chia semena za pol
ure namočimo v 6 žlicah vode – vmes večkrat premešamo, da preprečimo nastanek
trde skorje na vrhu.
• Medtem s paličnim
mešalnikom zmešamo ostale sestavine za kremo. Ročno primešamo še namočena chia
semena. Maso prelijemo čez osnovo, ki je že v pekaču, in poravnamo.
• Okrasimo po želji.
Torto obvezno postavimo čez noč v hladilnik.
No comments:
Post a Comment