Za 2 osebi potrebujemo:
- 250 g tofuja
- 250 g špinače
- 1 večjo bučko
- 3 stroke česna
- dve žlici oljčnega olja
- poper
- sol
Priprava:
• Na ponvi z debelim dnom na olju prepražimo strt česen, zatem dodamo na trikotnike narezano bučko in popražimo, da bučka rahlo porjavi.
• S tofuja s papirnato brisačko popivnamo odvečno vodo, ga naribamo z grobim ribežem in popražimo skupaj z bučko in česnom, da tudi ta dobi malce skorjice.
• Če vidimo, da je ponev presuha, dodamo še malce olja ali pa vode oziroma vina (ta se naj pokuha), premešamo in čez vse stresemo oprano špinačo. Pokrijemo s pokrovko in dušimo tako dolgo, da špinača ovene (največ 10 minut).
• Solimo po okusu, premešamo in postrežemo. Pred tem pokapamo z olivnim oljem in potresemo s sveže mletim črnim poprom. Kakšen kos kruha ob tem ne bo odveč.
No comments:
Post a Comment