Thursday, September 6, 2012

Rižota z bučo


Za dve osebi potrebujemo:
- 500 g olupljene buče (hokaido, muškatno ali drugo - po želji)
- 1 ½ skodelice riža - dolgozrnatega ali za rižote (*)
- ¼ skodelice belega vina (**) 
- sol, poper                                                            
- muškatni orešček 
- svež peteršilj 
- čebulo 
- česen 
- oljčno olje 

Priprava:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na kocke narezano bučo in strt česen in pražimo približno 5 minut. Dodamo riž in ga prav tako malce prepražimo. Zalijemo z vinom, dodamo začimbe in zalijemo s tremi skodelicami vode. Kuhamo toliko, da se voda pokuha. 
Opomba: če uporabimo riž, ki se kuha dlje časa (npr. polnozrnati ali divji riž), potem ga skuhamo vnaprej in ga že kuhanega dodamo buči.

(*) 1 skodelica = 240 ml
(**) vino naj bo domače oziroma preverjeno vegansko (torej da ni klarificirano z albuminom, kazeinom ali drugimi snovmi živalskega izvora!)

No comments:

Post a Comment