Za dve osebi potrebujemo:
- 500 g olupljene buče (hokaido, muškatno ali drugo - po želji)
- 1 ½ skodelice riža - dolgozrnatega ali za rižote (*)
- ¼ skodelice belega vina (**)
- sol, poper
- muškatni orešček
- svež peteršilj
- čebulo
- česen
- oljčno olje
Priprava:
Na olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na kocke narezano bučo in strt česen in pražimo približno 5 minut. Dodamo riž in ga prav tako malce prepražimo. Zalijemo z vinom, dodamo začimbe in zalijemo s tremi skodelicami vode. Kuhamo toliko, da se voda pokuha.
Opomba: če uporabimo riž, ki se kuha dlje časa (npr. polnozrnati ali divji riž), potem ga skuhamo vnaprej in ga že kuhanega dodamo buči.
(*) 1 skodelica = 240 ml
(**) vino naj bo domače oziroma preverjeno vegansko (torej da ni klarificirano z albuminom, kazeinom ali drugimi snovmi živalskega izvora!)
No comments:
Post a Comment