Friday, September 21, 2012

Šparglji z bučno omako


Za 2 osebi potrebujemo:
- 1,5 skodelice buče na koščkih
- 0,5 skodelice bučke na koščkih
- polovico srednje velike čebule
- 2 paradižnika
- žlico oljčnega olja
- 3 žlice sojine smetane (po želji)
- šopek špargljev (120g)
- žličko (svežega ali posušenega) nasekljanega peteršilja
- 2 žlici limoninega soka
- sol

Priprava:
• Čebulo nasekljamo in popražimo na olju, da postekleni. 
• Dodamo na kose narezano bučo in bučko ter ju med mešanjem pečemo 5 minut.
• Medtem paradižnik za minuto ali dve potopimo v vročo vodo, da mu razpoči kožica, ki jo nato s prsti snamemo.
• Ponev z bučami odstavimo. Dodamo paradižnik in vse skupaj do gladkega zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo sok limone, po želji sojino smetano in solimo po okusu. Ponovno premešamo.
• Šparglje kuhamo v majhni količini vode ali na pari 1-2 minuti.
• Najprej na krožnik naložimo omako, nato nanjo položimo šparglje. Potresemo s peteršiljem in serviramo s krompirjem v kosih ali z rižem.

No comments:

Post a Comment