Potrebujemo:
- bučo po izbiri
- nekaj žlic moke
- žlico sesekljanega peteršilja
- sol in poper po okusu
- nekaj žlic olja
- nekaj žlic sojinega mleka
Priprava:
• Potrebujemo dve manjši posodici: eno za sojino mleko, drugo za mešanico moke, peteršilja, soli in popra.
• Bučo narežemo na 5-8 mm debele rezine, odstranimo semena in olupek. Rezine pomočimo najprej v sojino mleko, potem pa v moko z začimbami. Pečemo na visoki temperaturi, približno 3 minute na vsaki strani. Dolžina pečenja je odvisna od debeline rezin. Ni potrebno, da buča postane mehka.
• Pečene rezine buče iz ponve položimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
Alternativno lahko bučo spečemo tudi brez "srajčke". Rezine buče enostavno položimo v ponev in popečemo na obeh straneh. Pri pečenju lahko uporabimo olje, ni pa nujno.
Na zgornji sliki sta dve rezini buče v srajčki, ena pa brez.
No comments:
Post a Comment