Wednesday, September 12, 2012

Kuskus z dimljenim tofujem



Za 3-4 osebe potrebujemo:

- 250 g kuskusa
- 200 g dimljenega tofuja
- skodelico kuhane čičerike
- 1,5 skodelice cvetače (narezane na cvetke)
- 1,5 skodelice bučk (narezanih na koščke)
-1 čebulo
- šopek peteršilja
- pest črnih oliv
- vegansko jušno osnovo (v kocki ali prahu)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlico mlete sladke paprike

Priprava:
• Čebulo na drobno nasekljamo in jo na hitro popražimo na segretem olju. Dodamo na koščke narezan tofu in 3 minute pražimo na nizki temperaturi. Dodamo čičeriko, cvetačo, bučke in olive in pražimo še 5 minut.
• Medtem pripravimo kuskus: Zavremo dve skodelici vode in raztopimo jušno osnovo. Dodamo kuskus in ploščo ugasnemo. Na vroči plošči pustimo stati 5 minut, da se kuskus napije. Po potrebi malo vode dolijemo ali pa, če je je nekoliko preveč, pustimo kuskus stati nekaj minut nepokrit.
• V ponev s tofujem in zelenjavo primešamo nasekljan peteršilj in kuhan kuskus. Potresemo z mleto papriko in temeljito premešamo. Serviramo še vroče.

No comments:

Post a Comment