Potrebujemo:
- 300 g listnatega veganskega testa
- 4 dcl poljubnega rastlinskega mleka
- 1 vrečko vaniljevega pudinga
- esenco vanilje
- 2 žlici sladkorja iz kokosovih cvetov
- 250 g breskve ali jabolk
- borovnice, jagode ali kivi
- oljčno olje
Priprava:
Prah za puding zmešamo z nekaj žlicami mleka. V preostalo mleko dodamo sladkor in esenco vanilje ter segrejemo do vretja. Vmešamo puding in kuhamo na nizki temperaturi, da zgosti. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
Listnato testo razvaljamo v pravokotnik z dimenzijami približno 36x48 cm. Narežemo ga na 12 enakih kvadratnih kosov. Vogalčke vsakega kvadratka dobro stisnemo, da se stranice dvignejo in dobimo nekakšno posodico. Notranjost posodic namažemo z oljčnim oljem. Napolnimo jih s pudingom in okrasimo s krhlji breskev ali jabolk. Blazinice zložimo na pekač, obložen s papirjem za peko in jih pustimo stati 20 minut. Nato pečemo 20 minut pri 200ºC. Okrasimo še s svežim jagodičevjem ali rezinami kivija.
No comments:
Post a Comment