Potrebujemo:
- 300 g moke
- 100 g mletega maka
- 3 žlice fino mlete rožičeve moke
- 3 žlice kakava
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 3 dcl jabolčne čežane
- 100 g sladkorja
- 100 g kokosovega masla
- 1,5 žlice lanenih semen
- 1 dcl sojinega mleka (lahko zamenjamo z vodo)
Priprava:
• Najprej pripravimo jabolčno čežano. Najbolje je uporabiti kakšna bolj krmežljava jabolka. Olupimo jih in narežemo na majhne koščke ter na nizki temperaturi dušimo približno 10 minut (na začetku kuhanja lahko dodamo malo vode). Ko se zmehčajo, jih zmešamo s paličnim mešalnikom.
• Suhe sestavine (moko, mak, rožičevo moko, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono) dobro premešamo v večji posodi).
• Lanena semena s 6 žlicami vode v visoki, ozki posodi zmešamo s paličnim mešalnikom, da nastane penasta zmes. Dodamo sladkor in kokosovo maslo in dobro premešamo. Nazadnje dodamo še ohlajeno jabolčno čežano.
• Mokro zmes sedaj dodamo suhi in vse sestavine temeljito premešamo. Dodamo sojino mleko (ali vodo) po potrebi (različne vrste moke zahtevajo različno količino tekočine - zmes naj bo dovolj tekoča, da se jo da mešati z mešalnikom).
• Dobljeno maso prelijemo v namaščen pekač za kolače in na 180ºC pečemo 30-35 minut (oziroma tako dolgo, da se površine noža, ki ga zapičimo v kolač in izvlečemo, več ne drži tekoča masa).
• Kolač postrežemo z žličko marmelade ali s sadjem.
No comments:
Post a Comment