Za 2-3 osebe potrebujemo:
- 200-300 g testenin
- 1 srednje velik jajčevec
- 1 rumeno papriko
- 1 rdečo papriko
- 1 majhno čebulo
- 2-3 žlice pinjol
- 2 žlici oljčnega olja
- svežo baziliko
Priprava:
- Jajčevec narežemo na kocke. Posolimo in v pokriti skodelici pustimo stati 10-15 minut.
- Čebulo in papriko narežemo na tako velike kose kot jajčevec. Vso zelenjavo stresemo v večjo skledo, pokapamo z oljčnim oljem in dobro premešamo. Nato jo stresemo v vročo ponev. Pečemo na srednje visok do visoki temperaturi, vmes večkrat premešamo.
- Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in zmešamo s pečeno zelenjavo, nazadnje primešamo še prgišče listov sveže bazilike.
- Pinjole popečemo na suhi ponvi, da zadišijo in se rahlo obarvajo (dovolj je že minutka) in jih potresemo po testeninah.
No comments:
Post a Comment