Saturday, June 7, 2014

Juha s krompirjem in rdečo peso


Za 3-4 skodelice juhe potrebujemo:
- 2 večja ali 3 srednje velike gomolje rdeče pese
- 2 večja ali 3 srednje velike krompirje
- 1 korenček
- 1 čebulo
- 2 dcl sojinega mleka
- 1 žlico olja (sončnično ali oljčno)
- nekaj vejic peteršilja
- 1 vegansko jušno kocko (ali 6 dcl jušne osnove)
- poper
- 4 žlice sojine smetane

Priprava:
• Čebulo nasekljamo in popražimo na olju. 
• Rdečo peso olupimo in narežemo na kocke ter stresemo k čebuli. Pečemo 2-3 minute in vmes večkrat premešamo.
• V lonec stresemo še olupljen in na majhne kocke narezan krompir ter korenček.
• Zalijemo s 6 dcl vode in dodamo jušno kocko. Vremo 15-20 minut oziroma tako dolgo, da je krompir kuhan.
•Juho zmeljemo s paličnim mešalnikom, da postane gladka in kremasta. Dodamo malo sveže mletega popra (dva ali tri obrate mlinčka) in 2 dcl sojinega mleka, juho premešamo in ponovno zavremo.
• Juho serviramo z žlico sojine smetane in potreseno z nasekljanim peteršiljem.

No comments:

Post a Comment