Wednesday, June 11, 2014

Domači jagodni puding


Za 3 skodelice pudinga potrebujemo:
- 400 g jagod
- 4 dcl sojinega mleka
- 4 žlice (ne zvrhane) koruznega škroba (35-40 g)
- 2 ali 3 žlice sladkorja
- 1 čajno žličko vanilijeve esence, paste ali prahu

Priprava:
• Odmerimo 4 žlice koruznega škroba in ga v manjši skodelici razmešamo v 4 žlicah sojinega mleka. 
• Preostalo sojino mleko segrevamo. Preden zavre, znižamo temperaturo, dodamo sladkor in raztopljen koruzni škrob. Ob tem mešamo z metlico, da preprečimo nastanek grudic. Pustimo, da počasi vre minuto ali dve in medtem večkrat pomešamo. 
• Nato puding odstavimo in ga pustimo stati približno 5 minut, da se nekoliko ohladi, vendar se še ni strdil.
• 3 ali 4 jagode damo na stran (za dekoracijo), ostale zmeljemo s paličnim mešalnikom in vmešamo v puding. Tega sedaj prelijemo v skodelice in pustimo stati, da se ohladi in zgosti. 

No comments:

Post a Comment