Wednesday, July 31, 2013

Radiokaka


Potrebujemo:
- 15-20 veganskih keksov (ali drugi piškoti brez posebnega okusa)
- 150 g kokosove maščobe
- 200 g črne čokolade
- 100 g sojine smetane (ali druge rastlinske smetane)
- 1 skodelico sladkorja v prahu

Edina sladica, ki je podobna starinskemu radiu.

Priprava:
• V posodi z debelim dnom na nizki temperaturi raztopimo kokosovo maščobo; zatem dodamo na koščke nalomljeno črno čokolado in mešamo, da se še ta stopi. 
• Prilijemo smetano in dodamo sladkor; vse dobro premešamo. 
• V manjši model za peko ali drugo posodo, iz katere bomo dobili sladico, potem ko se bo ohladila, zlijemo tanko plast čokoladne mase. Preko te previdno položimo kekse, da ne potonejo na dno. Čez kekse ponovno prelijemo tanko plast čokolade, položimo piškote in tako vsaj trikrat. Zaključimo s slojem čokolade. 
• Na sobno temperaturo ohlajeno sladico damo v hladilnik za nekaj ur.
• Razrežemo z ostrim nožem in postrežemo. K tej sladici se prileže črn ali zeliščni čaj.

(po Svenska klassiker; utan ägg och mjölkm; Karolina Tagelaar)

No comments:

Post a Comment