Saturday, March 2, 2013

Juha iz hokaido buče



Za 2 osebi potrebujemo:
- ½ manjše hokaido buče
- sol
- poper
- bučno olje

Če se vam zdi kuhanje instant juhe iz vrečke zahtevno, potem je ta preprost recept za vas.

Priprava:
Bučo narežemo na približno enako velike koščke (približno 2x2 cm), damo v posodo in nalijemo toliko vode, da ravno prekrije koščke buče. Pristavimo na ogenj, zavremo in kuhamo 5 do 10 minut. Kuhano je takrat, ko z vilicami z lahkoto nabodemo košček bučke. Odstavimo, posolimo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko juho. Poskusimo, dosolimo, če je potrebno, in postrežemo pokapano z bučnim oljem, potreseno s poprom in pojemo s kosom kruha.

Če menite, da jed preveč preprosta, lahko po juhi potresete narezana bučna semena in dodate še kakšno žlico ovsene smetane.


Za juho lahko uporabimo tudi druge vrste buč. Hokaido buč ni potrebno lupiti, ostale pa je priporočljivo, čeprav ne nujno (še posebej, če boste juho zmešali v blenderju). Buče se z lahkoto olupi s spodobnim lupilcem za krompir. Čeprav je to juho mogoče narediti praktično iz vseh vrst buč, tudi iz zucchini bučk, je daleč najboljša iz hokaido buče.

No comments:

Post a Comment