Wednesday, March 20, 2013

Kisla repa z zelenim matevžem



Potrebujemo:
• za repo:
- 350 g odcejene in ožete kisle repe
- žlico moke
- 5 žlic (ali po okusu) sojine smetane
- sojino mleko in vodo po potrebi
- koščke prekajenega tofuja (po želji)
- ščepec soli
• za matevž:
- 4 do 6 večjih krompirjev
- jušno začimbo
- 200 g kuhanega boba
- 2 stroka česna
- 1 do 2 žlici olja

Priprava:
• Repo stresemo v lonec, jo solimo in prelijemo z 1,5 dcl mešanice vode in sojinega mleka v razmerju 1:1. Dodamo sojino smetano in vmešamo moko (za zgostitev).
• Kuhamo približno 30 minut, vmes večkrat pomešamo in dolijemo tekočino (sojino mleko in vodo) po potrebi, da se repa ne prismodi. Po želji dodamo tudi koščke prekajenega tofuja. 
• V drugem loncu do mehkega skuhamo na kolobarje narezan krompir v vodi, kateri smo dodali jušno začimbo. Vodo odlijemo. 
• V manjši ponvi na olju prepražimo sesekljan česen, nato za nekaj minut dodamo bob. 
• Bob in česen nato dodamo v lonec h krompirju in vse skupaj dobro pretlačimo. 

No comments:

Post a Comment