Saturday, March 9, 2013

Kavni kolač



Potrebujemo:
- 130 g rjavega sladkorja
- 1,5 dcl kave (skuhane z 2 jedilnima žlicama mlete kave)
- 1 dcl ovsenega mleka
- 75 ml sončničnega olja
- 150 g krompirjevega ali koruznega škroba
- 150 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 100 g veganske jedilne čokolade

Priprava:
V skledi zmešamo kuhano kavo, ovseno mleko in olje. Dodamo presejano moko, ki smo jo zmešali s suhim kvasom, sladkorjem in škrobom. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Nato v maso vmešamo še večje koščke sesekljane čokolade. Prelijemo v okrogel pekač za torte, ki smo ga dodobra namazali z margarino ali obložili s peki papirjem. 
Pečemo na 180ºC približno 30 minut. Ko se biskvit ohladi,  ga posujemo s sladkorjem v prahu.

No comments:

Post a Comment