Saturday, March 16, 2013

Veganske tortice na palčkah: cake pops


Za približno 30 tortic potrebujemo:
• Za osnovo:
- 400 g kavnega (ali, po želji, drugega) biskvita
- 3 ali 4 jušne žlice veganskega čokoladnega namaza
• Za dekoracijo:
- 400 g jedilne veganske čokolade
- kokosovo moko
- sesekljane lešnike
- veganske barvne mrvice (npr. Mimosen znamke Biovegan)
- čokoladne ostružke (pripravimo jih sami iz jedilne čokolade, tako da z nožem strgamo po čokoladi)
• Paličice za lizike.

Priprava:
• Biskvit z rokami zdrobimo v skledo. Dodamo mu čokoladni namaz in prav tako z rokami vse skupaj zelo dobro pregnetemo, da dobimo »mokro« zmes. Masa naj pol ure počiva v hladilniku. 
• Iz mase oblikujemo kroglice velikosti lizike. 
• Zelo majhno količino čokolade stopimo nad vodno paro. Potrebujemo je le toliko, da paličice 1-2 cm globoko potopimo vanjo. Posamezno paličko torej do največ dveh centimetrov navpično pomočimo v čokolado in jo nato takoj zapičimo v kroglico. Čokolada služi namreč za lepilo, da kroglica ne bi spolzela po palčki navzdol. Če nimamo kompleta za cake-pops, si lahko pomagamo s kartonsko škatlo ali stiroporjem. 
Vanj zapičimo nastale lizike, in pustimo mirovati toliko, kolikor je potrebno, da se čokolada okrog palčke posuši (najbolje v hladilniku). 
• Medtem stopimo še ostalo čokolado in si pripravimo posipe za dekoracijo. Posamezno liziko namočimo v čokolado in posujemo z dekorativnim posipom. Lizike ponovno zapičimo v karton ali stiropor in jih do postrežbe hranimo v hladilniku. 

No comments:

Post a Comment