Wednesday, August 27, 2014

Testenine z bučnimi rezanci in pinjolami



Potrebujemo (po osebi):
- 100-125 g testenin po izbiri
- 1/4 manjše buče (primerne so vse vrste jedilnih buč z oranžnim mesom)
- strok česna
- 1 žlico oljčnega olja
- 1 žlico pinjol 
- 1/2 čajne žličke mlete sladke paprike
- nekaj vejic bazilike
- sol in poper

Priprava:
• Testenine stresemo v slan krop in skuhamo po navodilih proizvajalca ter odcedimo.
• Bučo narežemo na največ pol centimetra debele rezine, ki jih potem razrežemo na trakce. 
• V segreto ponev kanemo olje, nanj pa stresemo stisnjen (ali drobno nasekljan) česen in mleto papriko. Pražimo minutko ali dve, mešamo in pazimo, da se ne prižge. Nato v ponev stresemo bučne trakove in med mešanjem pražimo tako dolgo, da se buča omehča, a je še vedno čvrsta: takoj, ko se bučni trakec nekoliko povesi, ko ga dvignemo iz ponve, je pečenja dovolj. 
• Bučne trakce posolimo in popopramo po okusu, nato jih primešamo k testeninam.
• V ponev sedaj stresemo pinjole in jih na hitro popečemo, da rahlo porjavijo (dovolj je že minutka).
• S stebel osmukamo liste bazilike in jih vmešamo v testenine tik pred serviranjem (mi smo tokrat posegli po grški baziliki, seveda lahko uporabimo tudi običajno baziliko).  Potesemo s pinjolami.

No comments:

Post a Comment