Za dve osebi potrebujemo:
- en svež večji jurček ali dva manjša (lahko tudi več)
- manjši šopek peteršilja
- oljčno olje
- sol in poper
Bolj preprosto predjed je težko najti.
Priprava:
• Jurčke narežemo na enakomerne rezine, debele okoli pol centimetra. Ponev z
debelim dnom dobro segrejemo (če uporabljamo tanjšo ponev z
neoprijemljivo prevleko, je ne segrevamo), dodamo žlico oljčnega olja in
v ponev zložimo rezine jurčka.
• Medtem, ko se jurčki pražijo, drobno nasekljamo
peteršilj.
• Jurčke v ponvi posolimo in po kakšnih treh minutah, oziroma, ko bodo
postali lepe rjave barve, obrnemo in pečemo enako dolgo še na drugi
strani.
• Na
krožnik potresemo peteršilj, nanj položimo pečene rezine jurčka in
pokapamo z oljčnim oljem ter potresemo s sveže mletim poprom.
No comments:
Post a Comment