Wednesday, August 6, 2014

Pečeni jurčki


Za dve osebi potrebujemo:
- en svež večji jurček ali dva manjša (lahko tudi več)
- manjši šopek peteršilja
- oljčno olje
- sol in poper


Bolj preprosto predjed je težko najti.

Priprava:

•   Jurčke  narežemo na enakomerne rezine, debele okoli pol centimetra. Ponev z debelim dnom dobro segrejemo (če uporabljamo tanjšo ponev z neoprijemljivo prevleko, je ne segrevamo), dodamo žlico oljčnega olja in v ponev zložimo rezine jurčka. 
•   Medtem, ko se jurčki pražijo, drobno nasekljamo peteršilj. 
• Jurčke v ponvi posolimo in po kakšnih treh minutah, oziroma, ko bodo postali lepe rjave barve, obrnemo in pečemo enako dolgo še na drugi strani.
• Na krožnik potresemo peteršilj, nanj položimo pečene rezine jurčka in pokapamo z oljčnim oljem ter potresemo s sveže mletim poprom.

No comments:

Post a Comment