Wednesday, August 13, 2014

Testenine z bučkami in peteršiljem



Za dve osebi potrebujemo:
- 1 večjo bučko
- 125 g testenin (peresniki, svederčki ali polžki)
- 4 stroke česna
- žlica nasekljanih kaper
- 0,5 dcl belega vina (ni nujno)
- šopek peteršilja
- oljčno olje
- sol
- poper


Priprava:
• Bučko narežemo na podolgovate koščke ali pa jo kar naribamo na grobi del strgalnika. 
• Na večji ponvi z debelim dnom počasi pražimo stisnjene ali drobno sesekljane stroke česna. Medtem pristavimo vodo za testenine. Ko je česen zadišal, povečamo ogenj in dodamo narezano bučko in kapre. Posolimo in odkrito pražimo dokler se kuhajo testenine, torej okoli 10 minut. 
• Ko povre tekočina, ki so jo oddale bučke, jih zalijemo s pol decilitra belega vina in pustimo, da povre. Kakšnih 5 minut predno se skuhajo testenine, dodamo še nasekljan peteršilj in dobro premešamo. 
• Omako vmešamo v skuhanime testeninami. Postrežemo popoprano in pokapano z olivnim oljem.

No comments:

Post a Comment