Za 2-3 osebe potrebujemo:
- eno čebulo
- dva stroka česna
- 1 žlico zelene curry paste (ali dve, za bolj pikantno jed)
- 3 dcl jušne osnove ali 3 dcl vode in 1 vegansko jušno kocko
- 1 pločevinko (400 ml) kokosovega mleka
- 1 skodelico (ali pločevinko) kuhane čičerike (lahko uporabimo tudi lečo)
- razno zelenjavo: papriko, cvetačo, zelje, bučke…
- sol in poper
- nekaj vejic svežega koriandra
- žlico rastlinskega olja ali kokosove maščobe
- dva limetina lista
Priprava:
• Na rastlinskem olju ali kokosovi maščobi popražimo sesekljano čebulo, da postekleni, nato dodamo še sesekljan česen. Pražimo minuto ali dve, nato pa dodamo curryjevo pasto. Mešamo, da nastane homogena zmes.
• Dodamo na večje kose narezano zelenjavo (razen bučk) in čičeriko ter zalijemo z jušno osnovo in kokosovim mlekom. Dodamo še limetina lista ter počakamo, da curry zavre. Nato ogenj zmanjšamo ter kuhamo pokrito še približno 20 minut. Pet minut pred koncem dodamo še na kose narezane bučke.
• Na koncu jed solimo in popramo po okusu ter potresemo z nasekljanim koriandrom.
• Postrežemo s kuhanim rižem.
No comments:
Post a Comment