Wednesday, July 30, 2014

Testeninska solata z grahom in mlado čebulo


Za 2-3 osebe potrebujemo:
- 200 g testenin (na primer peresnikov)
- 1/2 skodelice graha
- 1 rdečo papriko
- nekaj mladih čebulic
- pest črnih oliv
- pest listov sveže bazilike
- 1 ali 2 žlici oljčnega olja
- sol in sveže mlet poper

Priprava:
• Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Skupaj z njimi skuhamo tudi grah (če uporabimo svežega in ne zamrznjenega, ga dodamo nekaj minut kasneje kot testenine).
• Mlado čebulo narežemo na 1-2 cm dolge koščke, na podobno velike koščke narežemo tudi papriko. Olive prepolovimo ali pa narežemo na več delov.
• Ko so testenine (skupaj z grahom) kuhane al dente, jih stresemo v cedilo in prelijemo z mrzlo vodo. Dobro jih otresemo in predenemo v skledo.
• Testeninam dodamo papriko, čebulo in olive, pokapamo z oljčnim oljem, solimo po okusu in premešamo. Nazadnje dodamo še natrgane liste bazilike in potresemo s sveže mletim poprom.

No comments:

Post a Comment