Za dva kozarca potrebujemo:
- 6 navadnih piškotov (50 g)
- 200 g tofuja (primeren je nekoliko mehkejši)
- 1 dcl sojinega mleka
- 200 g jagod
- 1 strok vanilije
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlici kokosove maščobe
- 1 čajno žličko koruznega škroba
Priprava:
• Piškote zmeljemo v sekljalniku ali pa jih zavijemo v vrečko in zdrobimo v pesti. Nato jih stresemo v skodelico in zmešamo z žlico sladkorja.
• V manjši kozici stopimo kokosovo maščobo. Polovico je dodamo k zdrobljenim piškotom in dobro premešamo, da se piškotne drobtine pričnejo sprijemati. Drugo polovico pustimo v kozici.
• Piškotno osnovo nadevamo v kozarca in potlačimo, da med posameznimi drobtinami ni zraka.
• Za sredinsko plast od 1 dcl vzamemo za 2 žlici sojinega mleka in ga zmešamo z žličko koruznega škroba. Postavimo na stran za kasnejšo uporabo.
• Preostalo sojino mleko in tofu s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Prelijemo v kozico k preostali kokosovi maščobi in dodamo vsebino enega stroka vanilije ter dve žlici sladkorja. Na nizki temperaturi kuhamo nekaj minut, nato dodamo sojino mleko s koruznim škrobom, ki smo ga prej postavili na stran, in med stalnim mešanjem kuhamo še 3-5 minut.
• Pustimo, da se tofujeva masa nekoliko ohladi, nato jo nalijemo v kozarca na piškotno plast. Postavimo v hladilnik in pustimo stati vsaj dve uri.
• Za vrhnjo plast jagode narežemo na koščke. Dve tretjini jih stresemo v kozico in na nizki temperaturi pokrite dušimo približno 3-5 minut. Nato jih zmeljemo s paličnim mešalnikom, primešamo preostale koščke jagod in porazdelimo med oba kozarca.
No comments:
Post a Comment