Potrebujemo:
• za namaz
- 400 g navadnega tofuja
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 ali dve žlici limoninega soka
- 4 žlice kosmičev jedilnega kvasa
- 1/4 čajne žličke soli
• za skorjico:
- 40 g lešnikov
- sveže mleti poper
- sušen pehtran
Priprava:
• Tofu odcedimo in ga popivnamo s papirnato brisačko. Razlomimo ga na večje kose. Dodamo oljčno olje, sok limone, jedilni kvas in sol ter v sekljalniku zmešamo v gladko maso. Vmes mešalnik dva- ali trikrat ustavimo in postrgamo maso, ki se drži sten. Če je masa pregosta, lahko dodamo še kanček limone in/ali olja.
• Maso zavijemo v folijo in zavrtimo konce, da nastane trdna podolgovata štručka. Le-to za 1 do 2 uri postavimo v hladilnik.
• Za skorjico zmeljemo lešnike (po želji jih predhodno narahlo popražimo) in jih zmešamo s sveže mletim poprom in s pehtranom.
• Razvijemo folijo, v katero je zavit namaz, in ga z vseh strani povaljamo v začinjenih mletih lešnikih.
No comments:
Post a Comment