Saturday, January 19, 2013

Testenine v gobovi omaki s špinačo



Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g testenin
- 1 srednje veliko čebulo
- 150 g gob (npr. šampinjonov)
- 100 g špinače (ali blitve)
- 1 dcl sojinega mleka (neslajenega)
- 1 žlico koruznega škroba
-  nekaj vejic peteršilja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper

Priprava:
• V segreto ponev na oljčno olje stresemo sesekljano čebulo in jo na sredje močni temperaturi med mešanjem pražimo, da porumeni.
• Dodamo na lističe narezane gobe in med mešanjem pražimo nekaj minut. Ko se gobe skrčijo, dodamo nasekljan peteršilj in ga na hitro popražimo.
• V nekaj žlicah hladne vode razmešamo koruzni škrob in mešanico dolijemo v ponev, takoj zatem dodamo še sojino mleko.
• Zmanjšamo temperaturo. Solimo in popramo po okusu. 
• Nazadnje dodamo na grobo narezano špinačo. Med mešanjem kuhamo še minuto ali dve.
• Medtem skuhamo testenine po navodilih proizvajalca, jih naložimo na krožnik in prelijemo z omako.

No comments:

Post a Comment