Wednesday, January 21, 2015

Čokoladno-lešnikova krema


Potrebujemo:
- 100 g jedilne čokolade
- 100 g mletih lešnikov
- 1 do 3 žlice kokosove maščobe
- 1 dcl riževe, sojine ali kokosove smetane

Priprava:
• Na parni kopeli v kokosovi maščobi raztopimo jedilno čokolado. To storimo tako, da v manjšo kozico natočimo za en prst vode, preko pa postavimo skodelico ali drugo keramično, stekleno ali kovinsko posodo, tako da se dno ne dotika vode v kozici. Vanjo odmerimo kokosovo maščobo in nalomimo čokolado. Količina kosove maščobe, ki jo potrebujemo, je odvisna od tega, koliko maščobe je v čokoladi, ki jo uporabimo. Zelo temna čokolada potrebuje nekoliko več kokosove maščobe. Nato segrevamo, da v kozici nastane para, in na nizki temperaturi mešamo, da se čokolada stopi.
• Stopljeno čokolado odstavimo s parne kopeli. Dodamo mlete lešnike in vse skupaj dobro premešamo, nato dodamo še smetano in ponovno dobro premešamo. 
• Z žličko poskusimo, da začasno potešimo brbončice, preostalo kremo pa postavimo v hladilnik za približno 6 ur ali čez noč. Ko se okusi prepojijo, vzamemo iz hladilnika in z mešalnikom dobro premešamo.

No comments:

Post a Comment