Wednesday, November 19, 2014

Pokovka s karamelo


Potrebujemo:
- 80 g koruznih zrn za pokovko
- 40 g veganske margarine
- 40 g sladkorja

Priprava:
- Odmerimo 40 g margarine in jo stresemo v majhno kozico (tu bomo pripravili karamelo). Nato odvzamemo za približno 1 žlico margarine in jo denemo v večjo ponev ali kozico s pokrovom (tu bomo pekli pokovko).
- Ponev, v kateri bomo pekli pokovko, segrevamo. Ko se margarina stopi, v ponev stresemo 3-5 zrn koruze. Ko pričnejo pokati, vemo, da je posoda dovolj vroča. Sedaj ponev odstavimo z ognja, vanjo stresemo še preostala zrna in počakamo 10-20 sekund, nato vrnemo na ogenj kjer pri visoki temperaturi pokrito pečemo približno 2 minuti. Ko se pokanje neha, je pokovka gotova.
- Medtem v majhni kozici segrejemo preostalo margarino, da se stopi, nato dodamo sladkor. Na srednje visoki temperaturi pustimo, da vre 2-3 minute, vmes večkrat premešamo.
- Vročo karamelo prelijemo čez sveže pečeno pokovko in mešamo, da je pokovka enakomerno oblita in da se karamela prične strjevati.
- Ohlajeno pokovko s karamelo lahko serviramo takoj, v zaprti posodi in v hladnem prostoru pa bo ostala sveža še približno 2 tedna.

No comments:

Post a Comment