Wednesday, September 17, 2014

Vegansko jogurtovo pecivo z ingverjem in limono


Potrebujemo:
(mokre sestavine)
- 1 skodelico sojinega jogurta
- 1/3 skodelice olja
- 1/2 skodelice rastlinskega mleka (npr. riž-kokos)
- 2 žlici limoninega soka (po želji tudi malo naribane limonine lupinice)
- 1/2 zavitka vanilijevega sladkorja ali mleto bourbonsko vanilijo
- 3/4 skodelice muscovado sladkorja (npr. Billington's)*
(suhe sestavine)
- 2 skodelici moke
- 1 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1 žlico vanilijevega praška za puding
- 3/4 čajne žličke ingverja v prahu

Priprava:
• V višji posodi dobro razmešamo prvi sklop sestavin (mokre sestavine) in postavimo na stran.
• Odmerimo in v večji skledi premešamo drugi sklop sestavin (suhe sestavine), nato vanje vmešamo tekočo zmes.
• Dobljeno maso prelijemo v pekač (po potrebi ga predhodno premažemo z oljem) in pečemo 30-35 minut na 175 °C.


*uporabimo lahko tudi navadni sladkor, vendar je v tem primeru priporočljivo, da med tekoče sestavine dodamo še 1-2 žlici melase.

No comments:

Post a Comment