Wednesday, April 23, 2014

Jabolčni zelenček


Zelena kašica za dobro jutro.

Za 1 osebo potrebujemo:
- 3 manjša jabolka
- veliko pest listnatega ohrovta (npr. 3 velike liste kodrolistnega ohrovta)
- 2 stebli zélene
- 1 dcl vode 
- po želji še 1/2 grenivke (ta se v zelenček najbolje poda takrat, ko uporabimo bolj kiselkasta jabolka)

Priprava: 
• Ohrovt dobro operemo, mu odstranimo trda stebla in liste natrgamo na manjše kose. Jabolka narežemo na osmine in jim odstranimo peščišča. Zéleno operemo, eno steblo narežemo na koščke, drugo pa damo na stran. Če dodamo še grenivko, jo prerežemo na pol, polovico pa še na četrtine, in jim odstranimo lupino.
• Če uporabimo blender, vanj stresemo vse sestavine (razen enega stebla zelene) in zmeljemo v kašo.
• Če uporabimo palični mešalnik, v kozarec za mešanje najprej damo 3-4 kose jabolk, grenivko, če smo se odločili zanjo, ter vodo. Ko to zmeljemo v kašo, počasi dodajamo zelenjavo in preostala jabolka in zmeljemo.
• Postrežemo v kozarcu in okrasimo s steblom zelene, ki smo ga prej dali na stran - to steblo lahko uporabimo kot žlico za kašo, ki jo nazadnje tudi pojemo.

No comments:

Post a Comment