Saturday, March 29, 2014

Rahle palačinke s karameliziranim kokosom


Potrebujemo:

Za 6 palačink
- 150 g gladke moke
- 150 ml rastlinskega mleka po želji
- 150 ml radenske
- 2 žlici sončničnega olja
- ščepec soli

Za nadev
- pest kokosovih ostružkov
- 2 žlici sladkorja
- veganski čokoladni preliv*

* Lahko ga pripravimo tudi sami, tako da ali v 2-3 žlicah sojinega mleka stopimo 50g čokolade, ali pa  zmešamo 4 žličke kakava, 3 žličke sladkorja v prahu in 2-3 žlice sojinega mleka.

Priprava:
• Moko zmešamo s soljo, nato pa vmešamo sojino, ovseno ali drugo rastlinsko mleko, radensko ter 1 in pol žlice olja. Z električnim mešalnikom stepemo v gladko maso in pokrito postavimo v hladilnik, kjer pustimo počivati vsaj 30 minut.
• Za peko uporabimo teflonsko ponev. S preostalo polovico žlice olja in papirnato brisačko ponev premažemo z oljem - več kot to ga ne bomo potrebovali. 
• V segreto ponev izlijemo zajemalko mase in ponev nagibamo, da masa prekrije celotno dno ponve. Pečemo približno dve minuti, nato palačinko obrnemo in spečemo še z druge strani.
• V manjši ponvi na srednje močni temperaturi na suho popražimo kokosove ostružke. Ko zadišijo, jih potresemo s sladkorjem. Med stalnim mešanjem pražimo, da se sladkor najprej utekočini, potem pa tekočina izgine. Potem kokos stresemo na krožnik, da se malce ohladi.
• Palačinke namažemo s čokolado in zvijemo, ali pa jih preložimo in prelijemo s čokolado. Potresemo s karameliziranim kokosom in, če je le mogoče, postrežemo še toplo.

No comments:

Post a Comment