Wednesday, December 25, 2013

Testenine s česnom


Za 2 osebi potrebujemo:
- 250 g testenin po želji
- 6-8 strokov česna
- večji šopek peteršilja
- 2 ali 3 žlice oljčnega olja
- 250 g češnjevega paraižnika
- sol

Priprava:
• Testenine stresemo v slan krop in skuhamo po navodilih proizvajalca.
• Medtem, ko se testenine kuhajo, segrejemo večjo ponev, vanjo kanemo olje in nanj stisnemo česen. Med mešanjem pražimo približno eno minuto, da zadiši, in pazimo, da se česen ne prižge. Dodamo nasekljan peteršilj in pražimo na srednje močni temperaturi, dokler pataršilj ne oveni. Solimo po okusu.
• Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in stresemo v ponev k česnu in peteršilju. Ponev odstavimo, vsebino dobro premešamo, in tik pred serviranjem vmešamo na polovičke ali četrtinke narezan češnjev paradižnik.

No comments:

Post a Comment