Saturday, September 28, 2013

Testenine z artičokami


Za 2 osebi potrebujemo:
- 250 g rezancev, bavet ali linguinov, lahko pa kar špagetov
- 4 v olju vložene srčke artičok (približno 100 g)
- 1 strok česna, stisnjen
- drobno sesekljan peteršilj (manjši šopek)
- sesekljan timijan
- limonin sok
- oljčno olje
- sol
- poper

Zelo hitro in preprosto, a vseeno kar fensi šmensi.

Priprava:
• Ponev pristavimo na blak ogenj. Vanjo damo narezane artičoke z nekaj žlicami olja, v katerem so vložene. Nekaj artičok (predvsem betkov) pretlačimo z vilicami. 
• Dodamo stisnjen česen, peteršilj in timijan ter sol. Dobro premešamo in pregrejemo. 
• Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca.
• Začinjene artičoke zmešamo s testeninami in pokapamo z limoninim sokom. Na krožniku še popopramo s sveže mletim poprom in pokapamo z malo oljčnega olja.

No comments:

Post a Comment