Wednesday, September 4, 2013

Quinoa z listnatim ohrovtom


Za 3-4 osebe potrebujemo:
- 250 g listnatega ohrovta
- 250 g quinoe
- 200 g kuhanega fižola (npr. maslenega)
- srednje veliko čebulo
- 1 bučko
- 1 rdečo papriko
- 2 žlici sojine omake
- sol, poper
- 2 žlici oljčnega olja

Priprava:
• Listnati ohrovt operemo, mu odstranimo stebla in liste natrgamo na koščke (v velikosti jušne žlice).
• V večjem loncu na olju popražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo listnati ohrovt in pražimo, da oveni. Dodamo fižol in na kocke narezano bučko.
• Malo preden se bučka zmehča, dodamo še narezano papriko.
• Medtem pripravimo quinoo: zrnje dobro splahnemo, prelijemo z dvakratno količino hladne vode in segrejemo do vretja, nato pa na nizki temperaturi vremo približno 15 minut. Quinoa je kuhana, ko se kalček vidno loči od zrna.
• Zelenjavo prelijemo z dvema žlicama sojine omake, solimo in popramo po okusu, nato pa k zelenjavi primešamo kuhano quinoo. 

No comments:

Post a Comment