Wednesday, June 19, 2013

Pomladna solata s pomarančo in meto



Potrebujemo:
- 1 skodelico bulgurja
- 2 pomaranči
- 1 šopek sveže mete (približno pol skodelice nasekljane mete)
- 4 žlice mandljev (približno ena pest, lahko z lupino)
- 1 bio limono
- 1 manjšo zeleno papriko
- manjšo kumaro
- sol, poper

• Bulgur namo荍imo v 2½-kratni količini vode in pustimo pokritega stati okoli 20 minut. Če bulgur ne bo vpil vse vode, odve荍no vodo odlijemo ali pa pustimo bulgur kakšno minuto v cedilu, da se odcedi. Medtem lahko pripravimo ostale sestavine. 
• Mandlje narežemo na rezine ali pal荍ke in jih pope荍emo na suhi ponvi. Gotovi so, ko lepo dišijo in rahlo porjavijo (okoli 5 minut). 
• Pomaran荍e razdelimo na krhljie, ki jih razrežemo še na par koščkov. Če imamo voljo in potrpljenje, lahko pomarančne krhlje še olupimo (odstranimo tanko kožico), ni pa nujno. 
• Meto grobo nasekljamo, papriko in kumaro narežemo na manjše kocke. 
• Limono operemo in naribamo lupinico cele limone, potem pa še stisnemo ves sok. 
• Vse sestavine zmešamo skupaj, solimo in popramo po okusu. Ta solata je lahko glavna jed ali pa spremlja kakšno drugo jed, kot je morda pečen tofu, polpeti ali pečena zelenjava.

Recept je privzet po 500 Ways to Cook Vegetarian, Valerie Ferguson.

No comments:

Post a Comment