Wednesday, May 1, 2013

Sejtanova pečenka v testu



Najprej po tem receptu pripravimo sejtanovo štručko.

Za pečenko potrebujemo (za 2 osebi):
- 250 g štručko sejtana 
- 250 g veganskega listnatega testa (npr. Pečjakovo)
- 250 g svežih šampinjonov
- peteršilj
- oljčno olje
- 1 strok česna
-  sol, poper

Priprava:
• Gobe očistimo, narežemo na lističe in prepražimo na oljčenm olju in nasekljanem stroku česna. Solimo in popramo. Ko so gobe prepražene, jim dodamo nasekljan peteršilj. 
• Če nismo kupili že razvaljanega listnatega testa, ga razvaljamo na velikost kvadrata približno 20cmx20cm (ali dvakratno velikost sejtanove štruce). Na testo po celotni površini razporedimo ohlajene gobe. Nato nanje položimo štruco sejtana. 
Testo ovijemo okrog štruce. Da bo testo držalo skupaj, robove na notranji strani malce premažemo z vodo, ki služi kot lepilo. Nato testo po vrhu dodobra namažemo z oljčnim oljem in pečemo 25 minut na 220ºC oziroma tako dolgo, da je testo zlato-rjavo.
• Pečenko na tanko narežemo in še toplo postrežemo. Odlično se prilega pečenemu krompirju in špinači.

Ta recept je del Veganskega velikonočnega menija, ki smo ga pripravili za Pes - moj prijatelj.

No comments:

Post a Comment