Wednesday, February 24, 2016

Široki rezanci z gobovo omako in ocvrto bučo



Za 2 osebi potrebujemo:

- 200 g širokih rezancev

• za omako:
- 180 g šampinjonov ali jurčkov
- 1 srednje veliko čebulo
- šopek peteršilja
- 250 ml sojine smetane
- 1 čajno žličko koruznega škroba
- 1 jušno kocko ali enakovredno količino jušne osnove v prahu
- 0.3 dcl vode
- 2 žlici sončničnega olja

• za ocvrto bučo:
- 4-6 rezin buče po želji
- 2 žlici moke
- ščepec ali dva timijana
- olje za pečenje
- ščep soli
- poper


Priprava:
• Bučo narežemo na približno 7mm debele rezine. Povaljamo jih v mešanici moke, timijana in soli. Na srednji do visoki temperaturi segrejemo ponev za pečenje. Dodamo nekaj olja in bučo pečemo 4-5 minut, obrnemo, in pečemo še 3-4 minute. 
• Ocvrto bučo iz ponve prestavimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
• Medtem, ko se buča peče, nasekljamo čebulo. V vročo ponev kanemo dve žlici olja in med čebulo med mešanjem pražimo, da postekleni. Tedaj dodamo na lističe narezane gobe in pražimo nekaj minut, da izgubijo večino vode. Vmes redno pomešamo.
• H gobam dodamo sesekljan peteršilj. 
• V 0.3 dcl vroče vode raztopimo jušno kocko. Vmešamo koruzni škrob.  Skupaj s sojino smetano prelijemo čez gobe. Ogenj zmanjšamo na minimum in pokrito kuhamo še 2-3 minute.
• Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. 
  Postrežemo takoj, ko so testenine in omaka nared. Na krožnik dodamo še pečeno bučo, ki jo po želji narahlo potresemo s sveže mletim poprom.


No comments:

Post a Comment