Wednesday, February 10, 2016

Čokoladna chia z bananino kremo


Za 3-4 kozarčke potrebujemo:
- 50 g chia semen
- 30 g kakava v prahu
- 60 g agavinega sirupa
- 250 ml mleka iz indijskih oreščkov, lešnikov ali mandljev*
- 4 zrele banane
- suhe cvetne lističe za okras (na primer začimba Flower Power znamke Sonnentor)

* Lahko uporabimo tudi drugo vrsto rastlinskega mleka. Če je sladko, nekoliko zmanjšamo delež agavinega sirupa.

Priprava:
• Uporabimo dobro zrele banane. Olupimo jih, nalomimo na kose, in jih v primerni posodi postavimo v zamorzovalnik (to lahko storimo že nekaj dni prej).
 V manjši posodi ali vrču za mešanje premešamo chia semena in kakavov prah. Prelijemo z agavinim sirupom in rastlinskim mlekom in z žlico dobro premešamo. Pokrijemo in za vsaj dve uri postavimo v hladilnik. Medtem, ko mešanica počiva, jo enkrat ali dvakrat premešamo.
 Zamrznjene banane stresemo v sekljalnik in zmeljemo v gladko kremo, ki jo nato porazdelimo v kozarčke.
 Preko bananine kreme naložimo čokoladno chio. Povrhu potresemo začimbo iz sušenih cvetnih lističev.
 Sladico postrežemo takoj.


No comments:

Post a Comment