Wednesday, May 11, 2016

Jabolčna rezina z orehi

 

Za pekač velikosti približno 18x21cm potrebujemo:
- 250 g gladke moke
- 75 g ovsenih kosmičev
- 120 g veganske margarine
- 80g (50g+30g) sladkorja
- 800 do 1000g naribanih jabolk
- 15ml limoninega soka
- 2 čajni žlički mletega cimeta
- 50 g orehovih jedrc
- po želji sveže sadje ali lističe citronske mete za postrežbo

Priprava:
• Moko, ovsene kosmiče in 50 g sladkorja dobro premešamo.
• Dodamo margarino (1 čajno žličko margarine prihranimo za premaz pekača). Margarino s prsti vtiramo v moko, da dobimo drobtinam podobno zmes.


• V naribana jabolka vmešamo cimet, sok limone in 30g sladkorja.
• Polovico zmesi za "testo" porazdelimo po pekaču. Z žlico jo rahlo pritisnemo ob dno pekača, da pripravimo podlago za jabolčni nadev. 


• Na pripravljeno podlago porazdelimo jabolčni nadev in ga z žlico ponovno rahlo pritiskamo, da nastane izravnana plast. Po vrhu potresemo nadrobljena orehova jedrca.


• Nazadnje po jabollčnem nadevu porazdelimo še preostalo "testo".


• Pekač postavimo v pečico, segreto na 180ºC. Po 50 minutah pečenja pečico izklopimo in brez odpiranja vrat pekač pustimo v pečici še 15-20 minut.


• Postrežemo lahko še toplo ali pa ohlajeno. 


No comments:

Post a Comment