Thursday, May 21, 2015

Veganski španski vetrci


Potrebujemo:
- 1/4 skodelice oz. 60 ml tekočine iz pločevinke čičerike, oz. vode, v kateri smo kuhali čičeriko 
- 1/4 skodelice oz. 60 ml belega sladkorja
- 1 čajno žličko vanilijevega sladkorja 
- 1/8 čajne žličke citronke
- po želji za dekoracijo še nekaj kapljic veganskega barvila za živila

Priprava:
• Z mešalnikom z metlicami stepamo tekočino čičerike, kateri smo primešali citronko, da ta precej naraste in se utrdi. Nato med mešanjem po žlicah dodajamo sladkor, da postane zmes še bolj stabilna. Ko je ves sladkor raztopljen in zmes homogena (ter dovolj stabilna, da se obdrži v skledi tudi, če to obrnemo na glavo), je pena pripravljena na brizganje na pekač, obložen s papirjem za peko.
• Po želji na notranjo stran vrečke za brizganje z zobotrebcem ali bombažno vatirano paličico nanesemo 2 ali 3 črte barvila, in vrečko šele nato napolnimo z zmesjo, ki jo potem v poljubnih oblikah nabrizgamo na pekač.
• Vetrce pečemo oz. sušimo 90 minut v pečici pri 100°C. Med peko pečice ne odpiramo; prav tako po peki počakamo uro ali dve, da temperatura v pečici pade na sobno, preden pekač odstranimo iz pečice. 


No comments:

Post a Comment