Wednesday, May 14, 2014

Čemaževa juha s cvetačo


Za dve osebi potrebujemo:
- 150 do 200 g čemaža (en velik šop)
- 3 srednje velike krompirje
- polovico manjše cvetače, natrgano na cvetke
- oljčno olje
- ½ l zelenjavne jušne osnove
- ovseno smetano (po želji)
- sol in poper

Priprava:
• Na grobo nasekljan čemaž podušimo na olivnem olju v pokriti posodi z debelim dnom. Dušimo toliko časa, da ovene, kar nam vzame okoli 10 minut. 
• Dodamo na manjše kocke narezan krompir in cvetačo in še malo podušimo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in pokrito počasi kuhamo vsaj še 20 minut oziroma toliko časa, da je čemaž mehak. 
• Če želimo juho narediti bolj kremasto in malo manj ostro, jo zabelimo s tremi žlicami ovsene smetane. Predno postrežemo, poskusimo, ali je juha dovolj slana, in potresemo s sveže mletim poprom.

No comments:

Post a Comment