Wednesday, January 22, 2014

Paradižnikova juha s ciabatto


Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g kuhane čičerike (pol pločevinke)
- 200 g paradižnika (pol pločevinke)
- 3 dcl jušne osnove
- 1 steblo zelene
- polovico čebule
- 1 večji strok česna
- ščepec kumine
- ščepec mletih koriandrovih semen
- ščepec mlete paprike
- ščepec cimeta
- sok polovice manjše bio limone
- lupininco četrtine manjše bio limone
- sol
- poper
- oljčno olje

Zimska juha, ki nas greje in spominja na poletje.

Priprava:
• V posodi z debelejšim dnom na oljčnem olju počasi popražimo nasekljano čebulo in stisnjen strok česna. Ko je to za nami, dodamo narezano steblo zelene in še malo popražimo. 
• Zatem dodamo vse začimbe, limono, čičeriko, paradižnik in zalijemo z juho. Počasi kuhamo vsaj 30 minut, da se okusi dobro premešajo. Če je paradižnik bolj kisel, lahko kuhamo dlje, saj bo tako juha postala slajša.
• Postrežemo z rezino ciabatte, ki smo jo popekli na oljčnem olju.

No comments:

Post a Comment