Za 8-10 palačink potrebujemo:
- 1 in pol skodelico večnamenske moke
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 500 ml neslajenega sojinega mleka
- 1 žlico sončničnega ali oljčnega olja
- 1/4 čajne žličke soli
Za nadev potrebujemo:
- sveže ali konzervirane breskve
- veganski jogurt
- limonin sok (ali par kapljic jabolčnega kisa)
- vanilijev sladkor
- veganski trsni sladkor
- tofu
Priprava:
• Moko, pecilni prašek in sol dobro premešamo. Dodamo olje in sojino mleko in z mešalnikom stepemo v gladko maso, ki jo za pol ure postavimo v hladilnik.
• V segreto ponev vlijemo približno eno zajemalko mase (dovolj, da masa ob nagibanju ponve prekrije celotno dno). Ko masa v ponvi več ni tekoča in na robovih začne odstopati od roba ponve, palačinko z lopatico obrnemo in spečemo še na drugi strani (nekje 60-90 sekund na visoki temperaturi).
• Če je masa pregosta in se je po dnu ponve ne da razporediti v tanki plasti, ji dodamo malo vode.
• S paličnim mešalnikom zmešamo tofu, limonin sok, jogurt, vanilijev sladkor in trsni sladkor po okusu. Breskve narežemo na majhne koščke in jih vmešamo v maso. Nadev je pripravljen za palačinke.
No comments:
Post a Comment