Za 2 osebi potrebujemo
- 1 skodelico kuskusa
- 400 do 500 g stročjega fižola
- ½ kumare
- zvrhano žlico drobno nasekljane bazilike
- eno pest kaper
- dva velika paradižnika (ali kakšnih pet majhnih)
- sol
- poper
- oljčno olje
Priprava:
• Kuskus namočimo v enaki količini vrele, če se nam ne mudi preveč, pa tudi hladne vode, ki jo rahlo osolimo (dober ščepec soli na 1 skodelico vode).
• V slan krop damo večino stročjega fižola, del (eno pest) pa ga popečemo v vroči ponvi (pokriti s pokrovko), v katero smo dodali eno žlico olja.
• Medtem narežemo kumaro na majhne koščke, na drobno sesekljamo baziliko in z vilicami razrahljamo kuskus. Vanj vmešamo kumare, kapre in baziliko.
• Narežemo še paradižnike, ki jih bomo čisto na koncu dali na pripravljeno jed. Ko je stročji fižol kuhan, ga narežemo na tretjine in vmešamo v solato, v katero dodamo olje, poper in po potrebi dodatno solimo.
• Na krožnik najprej razporedimo solato, potem dodamo paradižnik in čisto na koncu še pečen stročji fižol. Še ščepec popra in kaplja oljčnega olja in hop za mizo.
No comments:
Post a Comment