Za 8 polpetov potrebujemo:
- 300 g tofuja
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 ali 2 rdeča čilija
- naribano lupinico ene bio limete
- 4 žlice nasekljanih listov svežega koriandra (ali 2 žlici suhih)
- 1/2 žličke ingverja v prahu
- 2 žlici sladke koruze
- 80 g moke
- 1/2 žličke soli
- olje za peko
Priprava:
• Tofu odcedimo in iz njega previdno iztisnemo odvečno vodo, nato ga na grobo naribamo ali nadrobimo v srednje veliko plastčno posodo.
• Šalotko, česen, koriander in čili očistimo (čiliju odstranimo tudi semena) in jih na drobno sesekljamo. Skupaj z naribano limetino lupinico, ingverjem, koruzo, moko in soljo jih dodamo v posodo s tofujem.
• Z rokami vse sestavine dobro pregnetemo in oblikujemo kepo, ki jo za približno 1 uro postavimo v hladilnik, da se sestavine dobro sprimejo.
• Iz mase nato oblikujemo 8 polpetov, ki jih popečemo v ponvi na vročem olju (približno 2 min na vsaki strani).
• Postrežemo s sladko-kislo čilijevo omako.
No comments:
Post a Comment