Za 6 večjih polpetov potrebujemo:
- 250 g tofuja
- polovico manjše čebule, drobno nasekljane
- 5 narezanih suhih sliv
- manjši šopek nasekljanega peteršilja
- stisnjen strok česna
- dve žlici ovsenih kosmičev (drobnih)
- žlico moke
- sol, poper in muškatni orešček
- okoli 6 žlic tople vode
- 1 žlico oljčnega olja
Slive v polpetih? But of course…
Priprava:
• V manjši skledi zmešamo čebulo, česen, peteršilj, začimbe in vodo ter olje. Dodamo drobno nariban ali zmečkan tofu in na koščke narezane slive. Vse skupaj z žlico premešamo in nekoliko premečkamo. Dobiti moramo zmes, ki se bo nekoliko lepila skupaj.
• Pripravljeno zmes pustimo stati okoli pol ure, zatem oblikujemo 6 večjih ali več manjših polpetov. Popečemo jih lahko na olju ali pa pod žarom v pečici (10 minut na vsaki strani, 180-200°C). Če polpete želimo speči na olju, jih pred pečenjem rahlo pomokamo na vsaki strani.
• Pojemo jih lahko same, v sendviču ali pa kot del glavne jedi.
No comments:
Post a Comment