Wednesday, January 6, 2016

Zavitek z bučkami in pastinakom


Potrebujemo:
- zavitek veganskega listnatega testa
- 2 ali 3 bučke
- 2 srednje velika korena pastinaka
- 200 g kuhanega fižola
- 3 žlice drobtin
- majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sol in poper
in še ščepec zelišč, ki so nam po volji (origano, timijan, pehtran, provansalska zelišča…)


Priprava:
• Bučke in pastinak operemo in naribamo v večjo posodo. Dodamo fižol, strt česen, nasekljan peteršilj, drobtine, olje, ter po želji še poljubna zelišča. Dobro premešamo. Začinimo z malo sveže mletega popra in solimo po okusu.
• Listnato testo razgrnemo, napolnimo z zelenjavno maso in zvijemo.
• Zavitek (en velik ali dva manjša) položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, segreto na 180ºC.
• Pečemo 45 minut oziroma tako dolgo, da je testo zlatorjavo zapečeno. Če testo prehitro rjavi, lahko zavitek na polovici pečenja pokrijemo z aluminijasto folijo, ki jo snamemo 5 minut pred koncem pečenja.
• Zavitek tekne še vroč, prav tako dober bo pa tudi še čez dan ali dva.

No comments:

Post a Comment