Potrebujemo:
- 400 g svilnatega tofuja
- 200 g kokosovega mleka
- 70 g sladkorja
- 2 žlici kokosove maščobe
- 200 g navadnih veganskih (čajnih) piškotov**
- 50 do 70 g kokosove moke
- pest suhih goji jagod za okras
*Če je mogoče, uporabimo sveže stisnjeno kokosovo meso. V nekaterih specializiranih trgovinah ga lahko najdemo v hladilniku; ker gre za svež izdelek, ima kratek rok trajanja. Če uporabimo konzervirano kokosovo mleko, bomo morda potrebovali malo manj kokosove maščobe in malo manj sladkorja.
** Če piškote spečemo sami, poskrbimo, da so niso predebeli.
Priprava:
• Vse sestavine razen piškotov in kokosove moke stresemo v mešalnik in zmeljemo v gladko kremo.
• Manjši pekač ali plastično posodo pravokotne oblike obložimo s folijo za živila. Nato v pekač )ali posodo) nalijmo nekaj kreme - toliko, da prekrije dno. Sledi plast piškotov, pa spet malo kreme. Ponavljamo, da dobimo 5 ali 6 plasti piškotov in prav toliko plasti kreme. Zaključimo s plastjo piškotov.
• Posodo postavimo v hladilnik, kjer naj sladica počiva nekaj ur ali čez noč.
• Ohlajeno sladico previdno prekucnemo na ravno površino in razrežemo na kocke.
• Kocke posujemo s kokosovo moko, dako da so po vrhu in ob straneh popolnoma prekrite s kokosom (ob straneh si pomagamo z nožem ali spatulo) Pred serviranjem okrasimo z goji jagodami.
mene pa zanima, kje ste dobili prav te dotične piškote na sliki? :)
ReplyDeleteZdravo, in opravičilo za tako pozen odgovor. Piškoti na sliki so bili kupljeni v britanskem supermarketu Sainsbury's (njihova lastna znamka). V receptu smo jih uporabili, ker so v tistem trenutku bili pri roki - recept bo uspel tudi z drugo vrsto navadnih čajnih keksov :-)
DeleteThis comment has been removed by the author.
Deleteooo Sainsbury :) hvala :D pa ni panike za pozn odgovor, tud jst pozno odgovarjam :D
ReplyDelete